top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPetra

10 voorbeelden om je kantoor om te bouwen tot een inspirerende brainstormruimte

Iedereen is creatief. Voor het geval je gelijk denkt, ja maar ik niet …. Het klopt inderdaad dat niet iedereen uitblinkt in schilderen, tekenen, knutselen en meer van dit soort zaken. Ik behoor zelf ook tot de groep die haar wenkbrauwen optrekt als ik iets moet gaan maken😊 Maar toch is iedereen creatief. Ook als je planner, verkoper, directeur, kleuterjuf, verpleegkundige of putjesschepper bent. Het feit dat je nieuwe manieren vindt, zaken anders aanpakt, of een oplossing ‘ziet’ voor een vraagstuk maakt je creatief. Of innovatief als je iets nieuws ‘bedenkt’. En dat kan en mag ‘klein’ zijn. Het zit ‘m juist in die kleine, normale dagelijkse dingen die een verandering inzetten.

Dus wetende dat iedereen creatief is, is het ook fijn om te weten hoe ieders creatieve brein aan te wakkeren is. Voor brainstormen geldt: Zet de juiste mensen bij elkaar en zorg voor een inspirerende setting. Bij voorkeur in een bijzondere omgeving. De locatie of omgeving is misschien wel het meest onderschatte onderdeel van een brainstorm. Ja natuurlijk is er altijd een plek beschikbaar, je kunt tenslotte overal gaan zitten. Maar een goede plek? In een omgeving waar creativiteit wordt gestimuleerd, krijg je echt creatievere uitkomsten. Een saai en krap kantoor levert gewoon minder creativiteit op. Zo simpel is het.


Als je voornemens bent om vaker gebruik te maken van de creativiteit van je team, dan zou je er eens over na kunnen denken om een stuk van je kantoor om te bouwen tot een supergave eigen denkruimte. Omdat ik ooit met de gedachte heb gespeeld om zelf zo´n bijzondere locatie te gaan bouwen, heb ik tientallen voorbeelden vanuit de hele wereld verzameld om te verwerken in zo´n supergave denkruimte.Als je deze ideeën allemaal samen zou laten komen in een eigen denkruimte dan haal je op het onderdeel ‘inspirerende locatie’ een dikke vink. Wat er nog meer nodig is voor een goede brainstorm lees je in mijn blogs, De 4 belangrijkste spelregels voor een goede brainstormsessie of LEF. Innovatie faciliteert jouw brainstormsessie met een frisse blik.


En mochten jullie nog meer inspiratie nodig hebben om zelf zo’n denkruimte te bouwen, neem dan contact met me op, ik heb nog veel meer voorbeelden en denk graag met je mee.

98 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page