top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPetra

Met deze 6 tips verloopt je brainstormsessie succesvol en prettig

1. Bereid jezelf en je team voor In de uitnodiging voor een brainstorm omschrijf je duidelijk het vraagstuk. Probeer het team te inspireren met artikelen of foto’s die te maken hebben met het onderwerp. Kijk af en gluur gerust bij de buren. Voor iedereen moet bij aanvang het vraagstuk glashelder zijn.

2. Verander van omgeving Ga eens brainstormen in het bos of op een bijzondere locatie. Liefst weg uit je kantooromgeving. Door de sessie op een inspirerende manier vorm te geven, krijg je gegarandeerd andere input en de beste ideeën.

3. Huur een externe facilitator in Een facilitator weet op welke knoppen er gedrukt moet worden om creativiteit aan te wakkeren, legt focus op de beste ideeën en kapt discussies af die niet relevant zijn voor het betreffende vraagstuk. Iedereen komt aan bod en als initiatiefnemer van de sessie kun je zelf ook helemaal meedoen.

4. Een creatieve oefening om mee te starten Start de brainstormsessie met een rondje ‘wie heeft het slechtste idee’. Hoe meer slechte ideeën, hoe beter! Door te lachen om- en met elkaar zet je de bovenkamer op scherp.

5. Begin gewoon Schrijf wat op en ga door! Heb vertrouwen dat de goede ideeën vanzelf komen. Houd focus op de vraag en ga door. Met jouw ideeën inspireer je het team om er later op voort te borduren.

6. Tempo Blijf niet te lang hangen bij een idee. Als je bedenkt dat alles kan en mag en dat geen enkel idee stom is dan kun je ook lekker snel doorpakken.

Naast de tips over het verloop van een Brainstormsessie is het van groot belang dat iedereen zich aan een aantal spelregels houdt. Lees ook De 4 belangrijkste spelregels voor een goede brainstormsessie (lefinnovatie.nl)

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page