top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPetra

Onze doelen en dromen

Ieder jaar pakken we met onze familie flink uit op 5 december. Dit jaar was het anders. Door de strakke Coronarichtlijnen konden we niet met de hele familie samenkomen. We besloten het pakjesfestijn door te schuiven naar kerstavond. Toen kerst naderde waren de richtlijnen helaas nog niet veranderd. Na stevig familieberaad, waar mijn zus en ik meestal de boventoon voeren 😉 besloten we tot een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid; we lieten onze Sinterkerstavond doorgaan. Die cadeaus lagen tenslotte al weken door het huis verspreid te gillen om uitgepakt te worden. Ik blijf het zeggen; “er is niks mooier dan het geven van een zorgvuldig gekozen cadeau, waar je zelf helemaal weg van bent, aan iemand die je liefhebt”. Er werd zoals gewoonlijk flink uitgepakt en iedereen werd enorm verwend. Een van mijn cadeaus was de ‘365 dagen succesvol’ scheurkalender. Zoals bij de meeste mensen kreeg deze kalender een mooi plekje op de wc.


Niet gescheurd

Ik scheurde de kaft eraf en omdat het inmiddels half januari was, wilde ik meteen de eerste 2 weken afscheuren. STOP! Daar kwam me toch een parel van een tekst tevoorschijn:

“Als je doelen en dromen je niet bang maken, zijn ze niet groot genoeg”

Deze quote past me als een jas. Persoonlijk maar zeker ook zakelijk. Ik heb het afgelopen jaar gewerkt aan het vormgeven van die doelen en die dromen. En daaruit is LEF innovatie ontstaan. Innovatie zegt iets over vernieuwen, verbeteren en dus veranderen. Zelf zeg ik liever dat het beter, fijner, leuker of makkelijker kan en vaak ook moet want tenslotte is stilstand achteruitgang. Maar veranderingen gaan gepaard met weerstand, twijfels en zelfs angst. Met deze quote in het zicht heb ik het vertrouwen en het LEF om het gewoon te doen. Het is jammer voor de makers van de ‘365 dagen succesvol’ scheurkalender maar ik kom in 2021 niet verder dan het eerste blaadje.
44 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page