top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPetra

“Wat een goed idee! …Werk jij het even uit?”

Ook al loopt het binnen jouw organisatie nog zo goed, er kan altijd iets verbeterd worden, iets makkelijker of mooier gemaakt worden.


Maar ja, we hebben het druk. Nadenken of praten over verbeteringen schiet er dan al snel bij in. Het is velen van ons al eens overkomen; door je betrokkenheid en het voelen van de noodzaak, opper je een idee voor verbetering. Voordat je het weet heb jij de aap op je schouder. “Wat een goed idee! … Werk jij het even uit?” Het zweet breekt je uit want waar moet je de tijd vandaan halen om deze klus er nog even bij te pakken. De volgende keer denk je wel twee keer na, voordat je het weet heb je die aap weer te pakken. Hoe mooi zou het dan zijn als er binnen jouw organisatie ruimte wordt gemaakt voor verbetering en vernieuwing met behulp van een heus innovatieproces? Een proces waarin medewerkers betrokken worden en er samen nagedacht wordt over nieuwe producten, procesverbeteringen of het aanpakken van een steeds terugkerende vraag. Een proces waar de kennis en kunde van jou als medewerker of van je collega’s maximaal wordt benut. Met zo’n innovatieproces voelen medewerkers zich vrij om ideeën te opperen en feedback te geven.


Om een goed doordacht innovatieproces in te voeren waarbij je medewerkers betrekt, moet je antwoorden vinden op de volgende vragen:

· Hoe haal je de beste ideeën efficiënt naar boven uit alle hoeken van de organisatie?

· Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich vrij voelt om zijn of haar ideeën te delen?

· Hoe zorg je ervoor dat niet alleen de ideeën gehoord worden van de mensen die het hardste roepen?

· Hoe bereik je dat iedereen ook achter de ideeën en oplossingen staat?


Als je uit alle onderdelen van jouw organisatie mensen betrekt bij het genereren van ideeën, krijg je niet alleen de beste en uitvoerbare oplossingen, het zorgt ook voor een groter draagvlak. Je vergroot de betrokkenheid van je medewerkers en dat leidt tot meer werkplezier en betere bedrijfsresultaten!


Hoe fijn zou het zijn als je dat in een aantal stappen kunt bereiken? De Denktank helpt je om op maat en in een goede sfeer de beste ideeën, verbeteringen en oplossingen uit jouw organisatie te halen! Kijk voor meer informatie op www.lefinnovatie.nl/denktank.

86 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page