top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPetra

Tijd om te starten met innoveren. Haak je aan?

Innoveren? “Daar hebben we nu geen tijd voor” “We hebben geen budget” “Het is voor ons niet nodig want de zaken gaan heel goed”.


Deze reacties zijn begrijpelijk want we zijn als mens nou eenmaal geneigd om te denken in het hier en nu. Als zaken goed gaan wordt vaak het nut niet ingezien om na te denken over vernieuwing of verbetering. Waarom zou je het dak laten repareren, zolang het niet regent? Maar in de toekomst gaat het regenen, dat weet je zeker. En dan? Dan ben je te laat. Dat geldt eigenlijk ook voor innoveren. Kun je straks de concurrentie nog aan met bedrijven die nu wel innoveren, die wel nadenken over nieuwe producten of die bijvoorbeeld het klantproces nog eens tegen het licht houden?


Het LEF. advies is: Begin klein. En bij een positieve ervaring kun je je innovatiekracht langzaam maar zeker uitbreiden. En heel belangrijk, vergeet nooit om je mensen mee te nemen in het proces en luister vooral goed naar ze. Op die manier wordt innovatie ook binnen je eigen organisatie breder gedragen en daardoor wordt het draagvlak groter. Wil je weten op welke manier je de eerste innovatieve stap zou kunnen zetten? Kijk dan eens op www.lefinnovatie.nl en lees mijn blog Wat levert innovatie mij op als ondernemer? (lefinnovatie.nl) of Waarom Design Thinking inzetten om te innoveren? (lefinnovatie.nl)

39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page