top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPetra

Daar gaan we dan

Vol trots en enthousiasme presenteer ik mijn bedrijf: LEF. Innovatie.


LEF. Innovatie staat voor samen innoveren met resultaat. Ik weet dat innoveren een uitdagende klus is maar ook dat het niet moeilijk hoeft te zijn. LEF. innovatie belooft organisaties en teams te leren innoveren door de kracht van samen en een flinke dosis lef in te zetten. Samen formuleren we je vraagstuk heel scherp, brainstormen we over oplossingen en komen we tot een concrete proefversie die we testen met de gebruiker. Dan kán resultaat niet uitblijven.


Ik zou het waarderen als jullie www.Lefinnovatie.nl een keer bezoeken en mijn LEF.Innovatie pagina op LinkedIn willen volgen. Ik beloof dat ik alleen interessante blogs zal posten waar je vaak een vleugje Brabantse nuchterheid in terug zult vinden.


Het was een hobbelige weg


Alles is af en klaar om te delen. Het LEF. Denktank concept is tot achter de komma uitgewerkt. De LinkedIn en Instagram pagina’s zijn af. De LEF. Innovatie website is klaar en het team is samengesteld. Welkom Kimberley de Haas en Mandy van de Wetering. Ik hoop dat we samen veel organisaties gaan helpen en leren innoveren en dat allemaal met een dosis LEF en plezier.


Tegen de lezers die druk zijn wil ik zeggen, dank voor het liken😊 en volgen van mijn Instagram pagina en mijn LinkedIn pagina. Jullie zullen nog veel van LEF. Innovatie horen. De lezers die nog even tijd hebben en nieuwsgierig zijn naar wat mij bezield heeft om mijn prachtige baan bij KPN Health op te zeggen, wil ik graag meenemen naar het begin van de hobbelige weg ergens in augustus 2019.


De aanloop naar dit moment was al veel eerder ingezet. Of het met mijn leeftijd te maken had dat weet ik niet, maar op een bepaald moment kwamen er steeds een aantal levensvragen in mijn hoofd voorbij. `Ik heb een goede baan bij KPN en ik ben succesvol in wat ik doe, al zeg ik het zelf😊. Maar is dit het leukste wat er is? Haal ik het beste uit mezelf? Ga ik kwispelen als ik aan mijn werk denk? Ik kon al die vragen niet volmondig met JA beantwoorden. Met wat hulp van een coach heb ik antwoorden gevonden op mijn vragen. En omdat doorpakken mijn 2e naam is, ben ik begonnen aan een studie en heb ik een heel aantal masterclasses gevolgd. Wat ik uiteindelijk zou gaan doen met al die nieuwe kennis en ervaringen, was nog lang niet helder. Ik had immers al 20 jaar een fijne carrière bij KPN.


Ruim 2 jaar later, ergens in augustus 2019 kwam het besef heel helder bij me binnen. ‘Het vertrouwen dat er mooie dingen zouden gebeuren als ik zou stoppen bij KPN was ineens groter dan de angst die ik had om mijn baan op te zeggen’. Toen heb ik het gedaan, ik heb mijn baan de volgende dag opgezegd met een opzegperiode van 4 maanden. Op die manier konden zowel KPN als ik wennen aan het idee dat ik zou stoppen.


Op maandag 6 januari zat ik thuis aan de keukentafel, alleen, zonder baan en zonder druk om iets te doen. Niks, helemaal niks, geen klanten, geen mailtjes, geen collega’s. Het was enorm wennen om niks te hoeven. Na een week of twee kreeg ik rust en kon mijn sabbatical echt beginnen. Mijn initiële plan was om de eerste vier maanden niks te doen. Gewoon genieten van de dag. Met vriendinnen afspreken om te wandelen, te lunchen, te sporten en te shoppen. Na vier maanden zou ik mijn plannen verder gaan overdenken en vormgeven. Door Corona werd alles anders. Niet alleen voor mij maar voor iedereen. Mijn lieve puberdochters gingen over op thuisonderwijs en ik werd de schooljuf. Ik ontpopte me als juf en als superhuisvrouw. Ik had immers toch niks te doen dus dan maar zorgen voor de meisjes en zorgen dat er dagelijks op tijd een gezonde maaltijd op tafel stond. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de rol van huisvrouw best wel eens onderschat heb. Want omdat ik geen baan had kwam er een soort oerdrift bij me naar boven. Ik zorgde ervoor dat ik thuis was als de kinderen thuiskwamen. Ik zorgde ervoor dat het eten klaar was als mijn man thuiskwam van zijn werk en ik zorgde ervoor dat alles spic en span was. Opeens zag ik spinnenwebben boven de voordeur die mij daarvoor nooit waren opgevallen. Alle kasten werden grondig opgeruimd en schoongemaakt en ga zo maar door. En je zult het niet geloven maar ik heb er nog van genoten ook😊. Ik ben sowieso niet het type dat blijft hangen in negativiteit, dus de Coronatijd is me best oké afgegaan.


Naast alle praktische en gezellige zaken die niet meer konden door Corona kwam er echter ook onzekerheid. Komen we straks in een crisis? Hoelang gaat het allemaal duren? Wanneer zal ik starten? Op welke manier ga ik mijn plannen vormgeven? Kortom ik heb tijdens mijn sabbatical keihard gewerkt. Mijn hoofd stond de hele dag aan. Mijn toekomst was onzeker en door Corona voelde het alsof het nog onzekerder was geworden. Ik heb veel vakliteratuur gelezen, Webinars gevolgd en met mensen over mijn plannen gepraat. Op een bepaald moment kwam ik deze quote tegen.


Lef is datgene durven doen, waarvan de uitkomst onzeker is, omdat het vernieuwend is. In de zakelijke wereld kun je dit ook innovatie noemen’


Daarmee was LEF. Innovatie geboren. Al bij mijn vertrek bij KPN was mijn missie helder. Ik wil organisaties leren innoveren met gebruikmaking van alle kennis die ze al in huis hebben. Het talent en de kennis klotst namelijk bij alle organisaties tegen de plinten omhoog en naar mijn mening wordt daar te weinig mee gedaan. Mijn overtuiging was en is nog steeds dat als je alle onderdelen van een bedrijf betrekt bij het genereren van ideeën, je de beste en meest passende oplossingen krijgt. En dat zorgt voor een groter draagvlak voor die ideeën en oplossingen en een hogere betrokkenheid van je medewerkers. En dat leidt dan weer tot meer werkplezier en betere bedrijfsresultaten. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar dat is het zeker niet.


Vandaag ga ik officieel starten en dat vind ik zo verschrikkelijk spannend maar vooral heel gaaf, whaaaaaaaaaaaaa

Tot snel allemaal!

93 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page